Valoración de la importancia de realizar el desayuno y/o almuerzo en el balance nutricional del adolescente. Estudio Navalcarnero (Madrid)

ECHEVARRÍA BERRUECO, Yolanda
; MARTÍN ZAZO, Agustín
; MARTÍNEZ MARTÍNEZ, Raquel
; NIELSEN ANDERSEN, Anders Holst
; PRADO MARTÍNEZ, Consuelo
; RECUENCO CAÑAS, Victoria
- Argitalpen urtea:
- 2000
- Argitalpen tokia:
- Donostia-San Sebastián
- ISBN:
- 84-8419-962-2
- ISSN:
- 1137-439X
Laburpena
Madrilgo hego-mendebaldeko nekazaritza ingurunean aurkitzen den Navalcarnero herriko nerabeen nutrizioaz dihardu azterlan honek. 15-16 urteko 197 gaztek (107 neska eta 90 mutil) zer gosaltzen duten kontsumoa, horien sasoi fisikoa eta ezagutzak aztertu dira. Egiaztatu ahal izan denez, proteina eta gantzen kontsumoa gehitu egin da modu nabarmenez. Bestalde, karbohidrato, zuntza, kaltzio, magnesio, burdina, folato eta E zein B6 bitaminen kontsumoa jaitsi egin da.Erregistratu eta jaitsi Eusko Ikaskuntzaren argitalpenak
Erregistratuta nago. Kontura sartu