Estudio de suelos de la DO "Bizkaiko Txakolina" : caracterización y evaluación de los suelos dedicados a la producción de vid en la DO "Bizkaiko Txakolina"

Naturzale. Cuadernos de Ciencias Naturales

Arando Berriozabal, Mikel

Argitalpen urtea:
1997
Argitalpen tokia:
Donostia-San Sebastián
ISSN:
1137-8603

pdf jaitsi

Laburpena

Ikerketa lan honetan, Bizkaiko Txakolinaren Jatorri izenduraren barruan errepresentagarri diren hamaika lurzoruen ezaugarriak azaltzen dira. Ikasketa honetatik, lurzoruak tipologia era ezberdinatakoak dirala ondorioztatzen da: Inzeptisol, Mollisol eta Ultisol eratakoak ; hauen ezaugarri fisiko, kimiko eta mineralogikotan ere ezbardintasunak daudelarik. Ikertutako arloetan lurremaitzak baldintzatzen duten ezaugarri nagusienen artean, honako hauek aipatu ditzakegu: sakonera erabilgarri urria, base saturazio maila txikiak eta drenaje arazoak
Partekatu
Facebook Twitter Whatsapp

Buscador

Bilaketa aurreratua